Hoc carmen inveni in antiquissimo quodam codice qui in monasterio Cryptensi asservatur, litteris vetustissimis exarato peneque exoletis. Cuius antiquitatisetiam tabulae corrosae vetustate membranaeque carie exesae fidem faciunt. Deerat titulus et nomen auctoris necnon aliquid in fine. Plurimum insudavi ut hoc ex implicatissimis et caducis in explicatas studioseque interpunctas litteras transferrem. Figuras litterarum inter se similitudine quadam commutatas correxi: quae vitio librariorum vel codicis antiquitate prorsus corrupta erant attingere ausa non sum, ne forte magis depravarem. Tu si quid adhuc inemendatum exstat vel versus claudicare videtur, id pro tua humanitate corrige et emenda. Non quod potui sed quod volui boni consule et vale.
Est locus - haud procul inde lacus ridet Nemorensis -,
quem foliis cingit densis viridissima silva
ac solis radios arcet nimiosque calores:
lenis ibi spirans gratos diffundit odores
et curas mulcet flatis fragrantibus aura.
Sunt humana procul vestigia cuncta remota,
solum avium resonant cantus ac murmure frondes.
Iucundus locus est et quem natura benigne
Egregiis donis decoravit multa profundens:
sed non his donis mihi gratus***
deest reliquum.
I testi, le immagini o i video pubblicati in questa pagina, laddove non facciano parte dei contenuti o del layout grafico gestiti direttamente da LaRecherche.it, sono da considerarsi pubblicati direttamente dall'autore Silvia Rizzo, dunque senza un filtro diretto della Redazione, che comunque esercita un controllo, ma qualcosa può sfuggire, pertanto, qualora si ravvisassero attribuzioni non corrette di Opere o violazioni del diritto d'autore si invita a contattare direttamente la Redazione a questa e-mail: redazione@larecherche.it, indicando chiaramente la questione e riportando il collegamento a questa medesima pagina. Si ringrazia per la collaborazione.